Sterren op TV
Lotta vriendin Sander Schimmelpenninck

Lotta Klemming de Zweedse vriendin van Sander Schimmelpenninck

Lotta Klemming is de vriendin van Sander Schimmelpenninck. De Zweedse zorgt ervoor dat de hoofdredacteur van Quote en presentator van Op1 en Dragons Den met enige regelmaat heen en weer vliegt tussen zijn woning in Amsterdam en Göteborg. En geef Sander eens ongelijk om snel naar Lotta te willen reizen!

Lotta de vriendin van Sander Schimmelpenninck

De vlotte millennial zoals Schimmelpennick zich regelmatig noemt zou voor je idee de vriendinnen voor het uitkiezen hebben. Met name in zijn podcast Zelfspodcast doet hij ook wel uit de doeken dat zijn verleden wild is geweest. Toch heeft Sander Schimmelpenninck nu de rust gevonden bij zijn vriendin Lotta Klemming. Lotta woont in Zweden en Sander in zijn stulpje in Amsterdam. De twee reizen dan ook naar elkaar toe, waarbij Sander vooral naar Scandinavië trekt. Hij geeft ook toe dat op termijn de kans groot is dat hij in Zweden zal gaan wonen en zijn bekende status in Nederland dus wel eens kan op gaan geven.

Lotta runt Oesterbedrijf in Zweden

Over Lotta Klemming is behoorlijk wat bekend, met name via Sander. Ze woont in Göteborg, werkt fulltime en is druk bezig om het bedrijf van haar vader over te nemen. Sander klaagt vaak dat te veel vrouwen in Nederland niet full-time werken en de beleving missen. In Trouw zei hij daarover: “Mijn vriendin heeft dat heilige vuur wel, en is druk bezig het oesterbedrijf van vader en oom over te nemen. Daarvoor moest ze wel haar baan als manager bij H&M opzeggen. Ze is heel blij met de beslissing zich ergens met hart en ziel in te storten, en ze is veel buiten, want ze duikt zelf mee naar oesters. Soms ben ik jaloers, ik zit veel binnen en privé en werk lopen bij mij door elkaar.”

Sander bij Quote en op tv met Op1 en Dragons’ Den

Terwijl de vriendin van Sander Schimmelpenninck hard buiten werkt, doet Sander dat binnen. Na zijn studie rechten en enige tijd cliënten te hebben bijgestaan is hij hoofdredacteur geworden van Quote. Het beroemde blad over de rijken van ons land heeft veel uitstraling, waardoor Schimmelpenninck in navolging van zijn illustere voorganger Jort Kelder steeds vaker op televisie verscheen aan de talkshowtafels. Inmiddels zijn de rollen omgedraaid.

Schimmelpenninck presenteert het programma Dragons’ Den en zal ook een talkshow gaan hosten, namelijk Op1. Dat is opmerkelijk, want in de Zelfspodcast liet hij eerder nog nadrukkelijk weten dit niet te gaan doen. Hij heeft namelijk te weinig interesse in veel onderwerpen en mensen om die rol te vervullen. Toch zal hij vanaf januari 2020 één van de tien plaatsen vullen als presentator van de talkshow.

Eindigen Lotta en Sander in Kroatië?

Voor zijn partner Lotta zal het weinig uitmaken, want Sander weet zijn eigen weg uiteindelijk wel te vinden. Zo heeft hij ook aardig wat ontroerend goed in bezit, want hij heeft wat huizen in Kroatië. Zullen zijn vriendin Lotta en Sander uiteindelijk in Kroatië eindigen, aan het water in Zweden of toch aan de grachten van Amsterdam? Voorlopig bevalt de langeafstandsrelatie voor het stel nog prima.

View this post on Instagram

Fru och hund. ????????

A post shared by Sander Schimmelpenninck (@sanderschimmelpenninck) on